6 Ekim 2008 Pazartesi

MAALESEF HEP BERABER KAYBETTİK

Neden mi ?
Çok Basit yıllarca emek verdiğimiz her şey uçup gidiyor.Beşeri olan her şeyi kaybediyoruz.Adına ilahi adalet deseniz bile acı veriyor.

Nuh tufanının okudunuz mu? Şu anda dünyada olan finansal kriz biraz buna benziyor.Borsa kapatan güçlü ekonomilerin kağıttan kaleler gibi yıkılmasına ne demeli !!.... Hatırladığım kadarı ile bütün dünya sistemi online olarak Amerika Birleşik Devletlerine bağlı idi.Bundan sonrası için de kendisini bağlayanlar ABD olacak tsunami sonrasında batar.Ne kadar basit yazıp sözlüyoruz.

Ey Dünya insanları şunu bilesiniz ki ; Hep beraber bundan sonra ki dönemlerde çalışıp Amerika ve Avrupa ekonomisini düzlüğe çıkartacak olan bizleriz.Onun için ivedi herkes ayağını yorganına göre uzatsın.Yoksa kıtlık ve açlık kapıda ; Oysa bundan yüz yıl önce bu gün yaşanalardan korunmak için ne kadar büyük çabalar sarfedilmişti.Ama nafile ayakçıları bol olan milletler maalesef hep kendi cebini düşünen insanlar ın yer aldığı siyaset bilimi dünyayı ve insanlığı üç beş milletten oluşan ve adına G7 denilen topluluğa mahkum etti.

Evet tarih hiç bir zaman jest yapmadı.Hiç bir zaman tekrar etmedi ama tekerrür etti.Şimdi buyur buradan yak.

Saygılarımla ;

Hüseyin Hakkı Kahveci