9 Ekim 2008 Perşembe

HAKSIZ PAYLAŞIMIN SONU İLAHİ ADALET

Hepimiz hayatımızın belirli evrelerinde Kara Afrika nın açlıkla ilgili görüntülerini görmüşüzdür.Adına uygar dünya dediğimiz ve uygarlıktan nasibini almamış yeni dünya düzeninin aslında tutmadığına artık kanaat getirmiş olmamız lazım.

Çünkü bu dünyanın herkes tarafından kullanılması için verilen nimetleri uygar dünya sadece kendine kullandı.Peki ya diğerleri ??? İşte sorun burada düğümleniyor.Sorunun kaynağı son yüz yıldır Dünya siyasi sahnesinden çekilmiş olan Osmanlı İmparatorluğunun çöküşü ile ortaya çıkıyor.

Nasıl mı ? Bakınız Osmanlının son yıllarında batı dünyası Osmanlı tebası olan milletleri daha iyi bir hayat,İnsan hakları ve demokrasi kılıfı adı altında kandırarak Osmanlı topraklarında yaşayanların ayrıldığı kendini idare edemeyen devletçiklerin oluştuğu topraklarda son yüz yıldır hala kendini idrak ve idare edemeyen bu devletçiklerin varını yoğunu batıya taşıyarak elde ettikleri zenginlik sonuç olarak ellerinde bir canlı bomba olarak patladı.

İşte bu yüzden adına ilahi adalet tecelli ediyor diyoruz.

Bu ilahi adaletin neticesi olarak hiç bir şey eskisi gibi olmayacak.Bu günden sonrası için dünya eşit bölüşüm eşit yaşamak zorunda !!!

Sonrası insan olarak paylaşamadıklarımızı ilahi adalet vasıtası ile paylaşmayı öğreneceğiz.

Öğrenemeyenleri ise sonu buhran ve açlık ile terbiye edilecek bir dönem bekliyor.

Saygılarımla ;

Hüseyin Hakkı Kahveci